Mat!
Jag är glad att det är jag som står i mitt kök. Idag gick jag helt och hållet på inspiration.
Stövlade ner till den lokala icabutiken och köpte, ruccola, spenat, ett knippe lökar som jag inte vet vad de heter men som såg goda ut och ett gäng glada limear.
Hemma hade jag tinat en liten bit rostbiff. Rostbiffen är nötkött och sitter bakom filén men framför innan låret och fransyskan enligt wikipedia. Så nu vet vi det också.
Hur som helst gjorde jag en galet fräsh sallad, på ruccolan, spenaten löken, lite (lite) basilika och några snygga körsbärstomater. Den ringlade jag på lite olja och krämade ur en halv lime. Sen salt och peppar. Klart!
Rostbiffen stektes i olja och smör tillsammans med en finhackad vitlök. Man ska inte laga rostbiffen för länge då smakar den bara torrt och äckligt. Därför fick denna vara i pannan kanske i 7 minuter, sen klämde jag ut andra halvan limesaft, skar upp den i små bitar och serverade.
Nu är både jag och min mage aningen mer lycklig. "Är magen glad så är männskan glad"
Rostbiff med en somrig sallad.

Igår var Industri Royal på stureplan. Det var kul att se grabbarna igen. Tajt värre.

Måste passa på att hälsa till Tessan också som tycker att jag umgås för mycket genom min blogg. "Hej hej Therese, och tack för en lysande, ( jag fullkomligt lysande) helg. Längtar tills nästa gång"
Stövlade ner till den lokala icabutiken och köpte, ruccola, spenat, ett knippe lökar som jag inte vet vad de heter men som såg goda ut och ett gäng glada limear.
Hemma hade jag tinat en liten bit rostbiff. Rostbiffen är nötkött och sitter bakom filén men framför innan låret och fransyskan enligt wikipedia. Så nu vet vi det också.
Hur som helst gjorde jag en galet fräsh sallad, på ruccolan, spenaten löken, lite (lite) basilika och några snygga körsbärstomater. Den ringlade jag på lite olja och krämade ur en halv lime. Sen salt och peppar. Klart!
Rostbiffen stektes i olja och smör tillsammans med en finhackad vitlök. Man ska inte laga rostbiffen för länge då smakar den bara torrt och äckligt. Därför fick denna vara i pannan kanske i 7 minuter, sen klämde jag ut andra halvan limesaft, skar upp den i små bitar och serverade.
Nu är både jag och min mage aningen mer lycklig. "Är magen glad så är männskan glad"
Rostbiff med en somrig sallad.

Igår var Industri Royal på stureplan. Det var kul att se grabbarna igen. Tajt värre.

Måste passa på att hälsa till Tessan också som tycker att jag umgås för mycket genom min blogg. "Hej hej Therese, och tack för en lysande, ( jag fullkomligt lysande) helg. Längtar tills nästa gång"
Kommentarer
Trackback