Valborg 2010

Jag skulle ju egentligen vart i Uppsala ikväll och inspekterat deras beryktade valborgsfirande. Det blev inte av, tråkigt för mig men roligt för min plånbok. Jag är inte skapt för att leva som en student. Som min far bruka säga att han "är som gjord för att ha semester" så måste jag vara gjord för att få slut på kontot innan det blivit ny månad ens. Jaja nog om det.

Kvällen blev sjukt roligt iallfall och som grädde på moset så fyllde JonE år. Vi firade med att sälja korv! Här en liten film och två bilder om kvällen.

haha, låter hyfsat skitnödigt!


Tog upp min korvgubbekarriär!                                  Avslutar kvällen med lite pärondricka!


Valborgsfirande!

Idag firas det valborg runt i i Sveriges avlånga land. Tanken var att jag skulle hänga med min klasskamrat och gode vän Henrik till Uppsala, för att få se hur valborgsfirande ska gå till. Men p.g.a kass ekonomi så blir jag kvar hemma i Sthlm.
Istället har Jon-Erik bjudit med mig att sjunga manskör och sälja korv vid en majbrasa. Det blir nog helfestligt det med.

På måndag börjar bloggens nya projekt. Längtar inte riktigt, men den dagen, den sorgen!

Ha en underbar kväll och imorrn vankas det (också) solsken i Stockholm. Promenad/Cykeltur på djurgården. Hojta om du vill hänga med!

Ska försöka få lite filmat från min manskörspremiär ikväll.

Turnéavlutning

Idag har vi avslutat vår projektvecka med att spela för små ungar på engelbrektskolan mitt i stan. Det har var en skoj vecka alltså.

Här kommer en till film från förra helgens spelning:

My life is in your hands

En dag på jobbet.

I veckan är vi ute och turnérar på diverse skolor och framför en 30 minuter lång förstälnning. Själva grejen är att vi ska ha samma föreställning för 6 åringar och 1or, som vi har ni vi spelar på högstadium.

Här en liten film från gårdagens spelning i Bredäng:


Bussåkning

Idag har jag åkt med en klassisk buss. Har vart ute nånstans dit man åker buss, jo Vendelsömalm hette det. Bussen jag åkte med är en riktig klassiker.

Någon som förstår kopplingen?



Sen har jag förövtigt en så pass trendig jacka att den hamnar på omslaget för vårens hetaste vårjackor. Yes!

Det lever...

Min förening gick förra veckan i graven. Men ännu är det inte kört! Björklöven vägrar dö. Krossa spargrisen och skänk era pengar så föreningen kan leva vidare.

Besök: http://www.raddabjorkloven.se/

Nu ska jag ut och älska livet! Löven lever....nästan...

Jag är jag vem är du?

Känns bra att ha kört igång bloggen igen, och besökarna är fler än någonsin. 75 unika besökare idag är ju typ som en bra konsertpublik!
Ge er till känna och bjud på en kort presentation av dig i kommentarsfältet, så blir jag glad! Ja, även du Pappa.
Jag tippar på familjen, lite klasskamrater, lövenvänner, umeåvänner. Någon jag missat?

Här är en till låt från helgens spelning:

Givmilda Stockholm

Idag har Stockholm visat sig från sin mest generösa sida. Hon har inte bara bjudit på solsken och vackert väder ska ni veta!

I morse, innan jag klev på bussen, så stegade en skäggig socialdemokrat fram och frågade om han inte fick bjuda på en frukostpåse. Oäten som jag var så tackade jag ja. Det blev en festis och äpple som inmundigades till lite röd valpropaganda.
Väl nere på slussen så blir jag attackerad av en ung tjej som tycker jag ser ut att vilja starta eget företag varpå jag får en kasse med diverse papper i. Papperna läste jag inte, men längst nere hittade jag en tabelttask och ett gäng plåster. Bra saker att ha inför veckan.

Skolturnévecka känns slappt. Min skoldag är redan över och jag kan ägna resten av min tid till att blogga, öva, dricka kaffe, sova eller göra vad jag nu tycker passar bäst


Socialdemokratisk frukostpåse!                                    Egenföretagarpåse

Sovmorgon

Att ha sovmogon är skönt, men det gör också att man blir pigg på kvällen och inte kan sova. Därför är jag nu på morgonen ganska trött. Idag börjar en vecka av konserter för stora och små barn. Ska ta med mig kameran och filma lite.

Här kommer extra nummret från i lördags:




Peace!

Gospel

Christian Tapper är mannen som igår hade sitt examensarbete på fashing. Han ringde en dag och undrade om jag kunde vara med och sjunga i kören på hans projekt och jag tackade ja. Han har under några repveckor spridit glädje och med ett öppet sinnet lotsat gruppen mot gårdagens konsert. Jag vill rikta ett stort tack till honom för denna tid och önska honom lycka till i framtiden. Det var en sjukt rolig kväll och hoppas vi får tillfälle att spela igen.

Helt oväntat så hörde Johannes och Lisa av sig. De var i staden och kom förbi på fashing kollade spelning. Efter både gospel och soul tog vi med oss vårt glada sinne ut i Stockholmsnatten. Helfestligt.

Nu har jag fått tillbaka suget efter bloggande och tänker sluta att älta björklövens konkurs.
Här är en film från gårdagskvällen:



Ett uppvaknande

Jag börjar så smått få tillbaka livslusten och kommer nog att börja blogga igen.
Igår hade Christian Tapper sin examenskonsert och jag deltog som sångare. Vill tacka honom och alla medverkande för en underbar kväll.

Nu äggmacka. Sen börja blogga igen...

Björklöven gick i konkurs!

Har egentligen inte så mycket att tillföra en dag som denna. Finns saker man borde göra, men just nu tar jag en paus från allt.

Återupptar bloggandet då livslusten återvänt. Hej!

Vfu-blogg

Jag tjyvbloggar under dagens namnstafett. Jag är på vfu. 5-åriga barn sjunger och ute snöar det. Den dåliga bloggfrekvensen beror annars på att Björklöven håller på att gå i konkurs. Det gör mig deppig och inspirationen flyr. Ha en fin dag !

Mitt lag dör

Mitt lag håller på att dö. De måste få massa pengar annars går de under imorgon. Så har du en tjockplånbok ta nu tillfället i akt att rädda denna, min älskade, klubb.



Blir konkursen en verklighet så är det sjukt tråkigt. Björklöven är den enda lag som ligger mig riktigt varmt om hjärtat. Umgänget på resor till borta matcher, glada samtal på stan, diskutera kommande säsong. Allt är borta! Slut.

Håll era tummar nu!

Som en blixt

Hade inte tålamod att vänta på några springlåtstips. Så här kommer mina låtar:

1 Alla visa män - Ebba Grön - Ett måste om man ska orka med uppförsbackarna
2 The Hit - Industri Royal - Vårt första "mästerverk", den är alltid med på mina träningslistor
3 Morgonluft - Per-Erik Hallin - Min nya favoritlåt, hörs nästan på namnet att man vill ha den i öronen när man springer.
4 Ramlar - Håkan Hellström - Har man inte adrenalin när man drar ut så får man av Håkan
5 I raise my fist - Randy - Lite politisk propaganda lockar alltid fram de där extra %en
6 Rich boy - Randy - Dom får två låtar, denna för att jag spelar sjukt bra lufttrummor till introt
7 One man band - Jack Savoretti - Mest för att refrängen svänger och han får för lite uppmärksamhet
8 Pull Shapes - The Pipettes - För tjejerna i the pipettes springer man ju hur många mil som helst.
9 This aint a scene, it an arms race - Fall Out Boy - För att man springer fort till punkrock
10 Jag ångrar ingenting jag gjort - Peter Jöback -För att det är en bra vårlåt och jag måste väga upp allt macho i punkrocken.

Bubblare:
Hot night Crash - Sahara Hotnights - För en lokal anknytning
Pour Some Sugar on me - Def Leppard - Bara för den underbara titeln

Springlåtar

Tänkte göra en lista på min iPhone med låtar som jag kan lyssna på när man är ute och springer? Tacksam för förslag, för (haha, kläm in så där många för i en mening om ni kan) det enda som dyker upp i mitt huvud är typ Run to the hills. Känns inte som min grej längre. Men kom som sagt gärna med förslag!


Cykelfara

Med solen i ansiktet och vinden i ryggen så sadlade jag min röda pärla till cykel för att ta mig från Musikhögskolan hem till henrikdalsberget. Inte trodde jag att jag skulle vara en sådan fara för allmänheten.

Jag tog svängen över kändistäta östermalm och höll på att köra på en intet ont anande Mikael Nyquist bakifrån och efter bara ett par hundra meter måste jag nittiograderssvänga för att inte ramma en vilt shoppande Sofia Wistam. Färden gick sedan lugnt och fint till jag närmar mig södermalm och jag inte begriper mig på alla dessa cykelvägar. Därför bestämde jag mig att göra som jag gör hemma. Jag genade lite här och där över vägen till vissa bilisters missnöje. Från slussen och upp till Henkan gick allt som en dans.

Jag har även fått en ny favoritblogg. Kolla in Lars och Per Åkerlungs blogg. De driver en delikatessbutik/restaurang i umeå som heter DUÅ. De skriver fantastiskt om mat och bjuder på både bilder och reportage från deras resor och upplevelser.

Vet inte hur man gör en klickbar länk i detta program så kopiera och gå till http://duaumea.blogspot.com/



Jo dom är nog bröder....

Ensam i stämman

Mitt liv kan tyckas enformigt. Men det är underbart. 
Ikväll har jag än en gång vart på skolan och repat gospel. Eftersom både Oskar och Jon-Erik var försvunna så var jag ensam i min stämma, kul men lite kämpigt. Maratonrep från kl 17.00, har precis kommit hem, och ska nu försöka sova så måndagen blir den bästa nånsin..

Här är några bilder från repet.






Jag är dålig på att köpa ny tvål. Så det brukar Fredrik, min rumskamrat, göra. Dagarna när det kommer en ny tvål är lite av favoriter av mig. Alltid en ny doft, underbart. Dessutom är det ruskigt skönt att tvätta händerna. Men glöm inte att ta ordentligt med tvål och perfekt temperatur på vattnet.


Söndag!

Söndagen började med en liten promenad nere vid saltsjöqvarn. Vackert, men lite för blåsigt för att solen skulle värma tillräckligt.
Sen har jag kollat Gädda The Movie. Ett trevligt filmtips för er som gillar stora gäddor.
Kl 17 vankas det gospelrep, men tills dess så spenderas eftermiddan såhär.


Hemmagjord Latte, nygräddad kladdkaka och lite gospelnoter....

Mannes Mat -efterrätt

Therese har stuckit till Helsingborg men jag behövde inte spendera lördagskvällen själv för det!
Syster Fanny kom på besök. Vi gjorde pasta med en alldeles fantastisk köttfärsås. Den fastnade inte på band, däremot gjorde efterrätten det.

Smaklig spis!


Västerbotten i Talang 2010

För mina nära och kära har jag visat youtube-klippet Intonationspolisen. Nu har skaparen av detta klipp vart med i talang. Båda klippen finnes nedanför.

I Talang 2010



Intonationspolisen:


Lördagsgodis!

Hej!
Idag har jag redan hunnit öva gospel, ätit frukost och till slut lunch. Ska nu sätta mig och öva lite pianoläxa. Klockan 16 vankas det hockey och sen nångång kommer syster förbi och vi ska fixa nåt käk och sånt. Mannes Mat bjussar nog på efterrätts tips ikväll nångång.

Igår åkte Therese vidare till helsingborg, men p.g.a de dära vulkanmolnet så blev det drygt 7 timmar i buss istället för ett skönt flygplan. Synd om henne.

Vill även passa på att gratulera min käre vän Marcus Andersson som blivit far till sitt andra barn! Grattis till dej.

Vi hörs!....ja jag vet att jag har bloggat lite på sistone. Blir bättring i veckan...

Det rengar ....

Det regnar inte köttbullar, men likväl nåt annat äckligt som gör att det inte går att åka flygplan. Therese är strandsatt i Stockholm! Synd om henne, kul för mig.

Jag ska aldrig klaga på min utbildning. Dagens övningar går ut på att öva piano, sjunga bas i galenskaparns och ha lite gehör.

From now on I´m: "Walking bass Emanuel"

Torrövning

Sitter och "torrövar" i ljusgården på skolan. Men har lite svårt att ta mig själv på allvar då jag lyssnar på sången jag ska sjunga. Får sån sjuk dracula musikal feeling från den dära roliga filmen då han blivit dumpad....hmm...Jo Forgetting Sarah Marshall...

Här är låten jag ska sjunga:




Här är från filmen (börjar runt 1.00)



Tunnelbanedramat

Jag åkte, som vanligt, både buss och tunnelbana till skolan idag.
På tunnelbanan så hör jag att en kvinna bakom mig liksom visk-läser något som jag inte riktigt hör vad det är. Mitt sjuka jag får direkt panik och tror att det är nån galen tunnelbanebomberska. När jag tillslut kliver av så kollar jag bak på henne för att se om hennes plan var att spränga stället, men hon var inte apterad med några bomber..... Vad hon läste? "Ändra ditt sätt att tänka"

God morgon!

Möte på arlanda

Idag blev jag hämtad av Therese moster på skolan. Vi körde ut till Arlanda för att överaska Therese när hon kom från thai. Vi stod och lurpassade där alla kom ut efter de hämtat väskorna. Då ringer det plötsligt på min mobil och vem är det inte om Therese. Jag drar till med nån sorts nödlögn om att jag var kvar på skolan och att vi skulle ses sen. Tillslut kommer hon ut med all packning och vi fullbordar vår överaskning. Sjukt roligt att se Therese igen!! Hon är en solstråle. Nu hänger vi hemma hos hennes moster och ska få middag. Lax,mmmm! Vi höres

Ingen VFU

Idag steg jag upp 06.00 gjorde mig i ordning och packade väskan för en förmiddag på vfu (verksamhets förlagd utbildning). Men på vägen dit ringde min handledare och meddalade att det inte skulle bli något av idag. Så här sitter jag nu med mina inplastade mackor och te vid frukost bordet istället.

Fuderar vad jag ska göra av denna förmiddag istället. Blir nog att läsa lite granna. Innan jag förberder den röda mattan för Therese som kommer ikväll!! Annars kan jag meddela att reningsverket renar idag runt 4000 l/s och att det var 3 grader i skuggan i morse och sjukt varmt i solen.

Vi hörs sen!

Dagens nyhet:

Skicklig svensk fuskpilot fick böter

Den svenske pilot som åkt fast i Nederländerna efter att ha fuskflugit i 13 år får relativt lindriga böter och flygförbud i ett år. Rätten var imponerad av svenskens skicklighet vid spakarna.

http://vk.se/Article.jsp?article=343429

Superettan premiär

Idag har jag vart med min gode vän och klasskamrat bajenfanet Henrik på lokal för att bevittna Hammarbys premiär i superettan. En trevlig kväll som slutade i nederlag för min gode väns favoritlag. Vi säger önskar dem lycka till i nästa match! När har UFC premiär?






Förövrigt så kom boken som skall  utgöra grunden för bloggens tema framöver. Blir minst sagt spännande

Lite blogg

Ber om ursäkt att det är så dålig frekvens på bloggen. Detta beror väl på att jag har ett vanligt liv också, typ. Får som sagt besök av Therese imorrnkväll, så kvällarna har gått åt att städa, tvätta och göra sånna grejer som man normalt gör istället för att blogga.

När Therese var här förra gången typ i höstas, fick jag en frö påse av henne. Detta skulla jag sätta i jorden och upp skulle en liten palm växa. Detta drog ut lite på tiden så det är inte riktigt någon palm än. Nån som har ett tips hur jag kan driva upp detta frö tills imorrn kväll?



Idag väntar skola som vanligt. Rytmik och repa och harmonilära av nåt slag.

Peace!

Måndagsmorgon...

I vanliga fall brukar mitt kära henrikdalsberg bjuda på en fin utsikt. Men idag var den lite tråkig.
Hur som helst känns det perfekt med måndag, och på onsdag kommer Therese från Thailand!! Tjohoo!

Ha en bra start på veckan allihopa!


Kvalserienostalgi

Jahapp, då gick AIK upp i elitserien. Träffade massor med överlyckliga AIKare på slussen ikväll och jag förstår verkligen deras glädje.

Minns själv 1998 då var jag alltså, 14 år, björklöven hade avgörande match hemma mot Södertälje. Stod utanför arenan utan biljett när matchen drog igång och löven tog ledningen. Då kom nån smart (?) människa på att man kunde bryta upp dörren på sidan av ishallen, och in stormade 100-200 fans utan biljetter. Det blev minst sagt trångt på ståplats. Löven vann tillslut med två noll och vuxna män grät och omfamnade varandra på läktaren. Själv sprang jag ut och kysste isen, kramades med främlingar och köpte en björklöven replika med nr 12 som jag än idag använder vid viktiga matcher.....

Vilken match....


Solen skiner!

Solen skiner, gräset gror och det är säkert 10-15 grader ute. Så vad gör man? Jo, städar, tvättar, lagar mat och spenderar inte en sekund utomhus! Bra tänkt Emanuel. 

Men har inhandlat en sån slapp sconesmix, som jag tänkte göra pizza av i eftermiddag, får se det som nån slags belöning istället. Och till kvällen så vankas gospelrep.

Här har vi dagens gospelsång.

El Classico

Ikväll är det dags för vårens fotbollsmatch. Real Madrid mor Barcelona. Rätt skönt att inte heja på något av lagen, utan kunna luta sig tillbaka i TV-soffan och se bra fotboll. Som supporternörd så brukar uppskattas tifot innan match verkligen. Här är några från förr. Mycket vackert!



Mannes Mat - Pannkakor

Lördagar är bra dagar för pannkakor, då kan man stå i köket och flippa pannkakor, lyssna på musik och spela brandlarmet i lugnt och ro.


Lördags pannkakor!

Så här på lördags förmiddan tänkte jag göra mig ett gäng pannkakor. Denna klassiska barnrätt som aldrig går ur tiden. Måste nog även traska ner på ICA och handla in lite glass som tillbehör. Gör nog även ett matprogram av detta. Vem vill inte göra pannkakor?

Petson den gamle pannkaksstekaren!

Så vare fredag igen...

..och veckan hade tagit slut...

Jepp, dags för pianolektion, sång, gehör och skriva en 4-stämmig sats..innan det är dags för fredagsbadmintonen. Efter den åker vi nog tillbaka till skolan för att gå på någon slags vårfest som är där.

Återkommer med update under dagen.

En hockeymatch..

Ja så var ännu en hockeykväll till ända. Sjukt drag i den stora bollen.
Låter videon tala för sig ikväll.


Vi er röde, vi er hvide

Danskarna kan detta med att ställa krav på arbetsgivaren
Hittade en skön artikel i VK där danskarna gått ut i strejk!


Bara en öl om dagen - då blev det strejk

När anställda på Carlsbergs bryggeri bara fick dricka en gratisöl om dagen - då gick man ut i strejk.

Personalen anser sig ha rätt att dricka tre gratis pilsner om dagen, rapporterar Expressen.
Företaget anser å andra sidan att det får räcka med en.
Från 1 april gällder de nya reglerna.
De strejkande arbetarna anser att nyordningen är ett brott mot de anställdas 'hävdvunna rättigheter'.

Publicerad: 08 april 2010 kl 09.06

Ja må han leva!

Måste ta tillfället i akt och gratulera min spelkompis och ständige följeslagare Marcus Lagedal. Denne talangfulle musiker och peabarbetare håller till i Umeås norra delar när han inte åker ut till Obbola Ö för rekreation hos föräldrarna.

En riktig hyvens karl som jag vill tacka för många ård trubadurande och fler skall det bli! Hipp hipp hurra!



Här har vi Marcus till höger tillsammans med det klassiska coverbandet The Digglers.

Jag har biljett till matchen ikväll!

Jag har biljett till matchen ikväll! Jag har biljett till matchen ikväll! Jag har biljett till matchen ikväll! Jag har biljett till matchen ikväll! Jag har biljett till matchen ikväll! Jag har biljett till matchen ikväll! Jag har biljett till matchen ikväll! Jag har biljett till matchen ikväll!Jag har biljett till matchen ikväll!Jag har biljett till matchen ikväll! Jag har biljett till matchen ikväll! Jag har biljett till matchen ikväll! Jag har biljett till matchen ikväll! Jag har biljett till matchen ikväll!Jag har biljett till matchen ikväll!Jag har biljett till matchen ikväll!

Om ni missat det så ska jag på globen och se på hockey ikväll. Tar med mig videokameran!

Ett tips till våren om ni vill bli coola. Beställ ett par av tinypenisproductions glajjor så ni inte blir bländade av solen och kör i diket.  För mer info: http://www.tinypenisproductions.com/


Läsa!

I eftermiddag har jag känt mig som en riktig student som läser böcker. Kom hem från skolan vid 3, kokade gå kaffe och gjorde mackor och satte mig tillrätta i fåtöljen och läste, läste, läste. Ganska bekvämt alltså. Håller på läsa en bok av Elza Dunkels om "Vad gör ungdomar på nätet". Intressant bok på många sätt, man känner verkligen igen vissa grejer. Läs den om ni har tid och lust.


Måste även bjussa på en bild från gårdagens piroger. Riktig Gorby lookalike



DIF på Globen

Imorgon spelar Djurgården på globen. Det kan vara en avgörande match. Som inbiten hockeynörd så känner man ett visst behov att gå på en sådan match. Inte varje dag man har chansen att uppleva ett fullsatt globen. Frågan är bara hur jag ska kunna skrapa ihop 225 spänn till biljetten och helst hitta någon att gå med.

Men detta vore ju sjukt coolt att vara med om.

En liten tillbaka blick.

Var som sagt hemma över påsk, och besökte mina släktingar i Tvärålund! Det var soligt och mycket trevligt.
Check it out! Angående dagens rekordförsök, så behövs typ massa fler för att det ska gå vägen. Men skam den som ger sig.





Det nya temat verkar dröja lite, eller så har brevbäraren sluta ge mig post. Kanske kommer senare ikväll!

En månad!

Idag firar jag en månad som bloggare. Det trodde jag aldrig. Bloggen snittar sådär 40-60 besökare om dagen och rekordet är på 160 typ. Men det tänkte jag slå så här på 1 månads dagen. Så bjud nu hit alla du känner idag, så jag får mitt rekord! Tackar för titten.

Nu ska vi gå in i månad två med nya friska tag. Imorrn eller idag så ska jag börja med ett nytt spännande projekt som kommer sträcka sig en lite längre tid.....håll till godo.
Och en liten film för att hälsa er välkomna  hit:


Ny blogg - gammalt innehåll

Den 7/4, alltså idag, så firar jag 1 månad som bloggare. Detta gör jag med att byta bloggsida. Min gamla hade en tendens att bara fungera typ varannan dag och det duger inte. Jag har en hjälte till vän som heter Maria Clauss (hon kommer att presenteras mer ordentligt inom kort) som ska hjälpa mig med designen på denna nya sida. Men den är inte klar än säger hon så håll till godo....

Här kommer ett inlägg jag tänkte publicera på gamla bloggen igår, men den ville som sagt inte fungera. Så nu kommer det som debutinlägg här.


Idag promenerade jag till slussen p.g.a bra väder. På östermalm flockades pöbeln likt myror runt en sockerbit på diverse uteserveringar. Där inmundigades både öl och rosévin i bästa brat andra. Lite väl tidigt på säsongen för mig, jag låter mig hållas.
Väl hemma på henkan möttes jag av årets förstas blomma. Vilken det är har jag ingen aning om? Men den är gul och fin.


Ikväll har jag verkligen härjat i köket. Gjorde en omgång nya piroger (har ni inte sett hur det går till, så kolla Mannes Mat) Men denna gång la jag även in kidneybönor och gjorde finishen lite annorluda. Ska smaka imorrn....eller ikväll kanske....
Samtidigt (!) som detta så gjorde jag potatissoppan som också finns att beskåda under Mannes Mat. Även den spejsade jag till med, lite timjan och även morotspengar som jag lade i. Delikat! Som vanligt.
Kollar på Halv åtta hos mig ikväll. Adam Tensta bjuder på ett sjukt bra tips till alla ungkarlar eller fröknar för den delen. En t-shirt vikare. Kolla in.

RSS 2.0