Bättre Två

Min kära syster skrev i höstas (tror jag) en låt tillsammans med sin klasskompis Klara. De spelade in en musikvideo till sången och på nåt sätt hamnade den på någon P4a tävling. Hur som helst har de nu nått regionsfinalen i Umeå som går av stapeln den 22a juli på "Sommaren i City".

Jag har i brist på orginalkomp blivit ärad att spela gitarr på denna somriga melodi. Så skriv in detta i almenackan och kom till Umeå City kvällen 22a juli och heja på Fanny och Klara så de får åka på Sverige-final på Liseberg.

Här är sången. Bättre Två.


Resdag.

Smått kaos idag. Väckaren stod på 04.30 för att jag skulle hinna upp till Umeå och jobbe 09.00. Allt gick till en början helt enligt planerna. Jag tog mig från Ängelholm till Bromma, men på Bromma sket sig allt. När jag ska köpa min biljett så visar det sig att datorn är trasig och det blir då helt omöjligt att fixa mig en biljett.

Alltså, planet åker till Umeå, med ett gäng tomma stolar, med mig kvar på Bromma flygplats. Jag är oftast en förespråkare av ny teknik och sånt, men hur svårt kan det vara att ta emot pengar (kontanter, pappers-pengar) och fixa mig en plats på planet utan datorn?

Hur som helst så log jag åt malmöaviation tjejen och  önskade henne en trevlig dag. Sen tog jag bussen in till stan. Men med allt dåligt kommer något gott. Efter en restaurang-frukost så åkte jag till medborgarplatsen och letade rätt på mitt lilla förråd som jag hyr där och hämtade min gitarr, som jag behöver till min och Mackans spelning i helgen.

Sen hamnade jag i stort behov av internet för att kunna uppdatera mig om nya flyg, eller om de på malmö lagat sin dator och kan ordna mig en biljett lite senare idag. Så jag åkte till Skolan - Ja mina damer och herrar ni läste rätt. Jag sitter nu på golvet i en korridor på min skola uppkopplad på det trådlösanätverket, efter som de stängt av resten av eluttagen och de vanliga datorern.

Är fruktansvärt trött, och har svettiga fötter.

Vi ses i Umeå såsmåningom. Ha en fin dag!

Till mina konfirmander: Här är er film. Hoppas ni ätit er mätta under midsommar nu.




Ett extra meddelande till konfirmanderna. Ni som valt musik i veckan. Idag då jag är borta ska ni:

* Välja typ 3 låtar ur häftet som alla sjunger tillsammans
* Tänka ut solo-låtar eller som ni vill sjunga i små grupper. Leta rätt på texterna och lära er dem
* Om någon vill kompa någon sång - leta rätt på ackord och börja öva.

Gå hem i tid, sov gott och var pigga och glada imorrn så kör vi då!!

Västkusten plus Skåne!

Midsommar firades denna gång med kören på Donsö. Det var helt fantastiskt. Jag bodde hos en gammal sjöman och hans fru. De hade kakel i köket och en 50-tums LCD på väggen i mitt rum. Det tackar jag för.

Sen på midsommarnatten togs beslutet att vända norrland ryggen och bege sig till skåne för att överaska den underbara tösen Therese som var med sin familj i Helsingborg. Så nu är jag här och ska gå på hennes systers sons dop idag. Filip heter han och är så där söt som bara små barn kan vara. De bor även i ett helt galet fint hus.

Helsingborg är sjukt vackert. Tror jag ska lära skåne att prata svenska och sen flytta hit.

Här är en liten film från dagen på Donsö:


Ordentlig uppdatering

Är återigen i Holmsund efter 11 dagar och 10 nätter på konfirmationsläger. Är trött och nöjd.
Fick precis besked att jag blev godkänd i alla kurser första året på KMH. Då lägger vi det bakom oss och tar sommar.

Imorrn bär det av till västkusten för att besöka syster med tillhörande pojkvän för att på midsommarafton åka ut till Donsö med kören och sjunga gospel.

Här kommer en liten video från sista kvällen på lägert. Tack till alla konfirmander som var med!


Bra dag

Gårdagen är historia. Jag är pigg och ungdomarna är på rätt spår. Mycket trevligt. Har fortfarande inte hittat boken, så idag citerar jag VKs bästa rubrik: "Björn hittad död i skogen"

Kass dag

Idag är ingen bra dag. Det regnar, konfirmanderna är tråkiga och jag trött. Dålig kombo. Hittar inte min bok, sp idag citerar jag Kalle Anka och Co istället. "Alexander Lukas: - Jag önskar att en miljon ramlar ner i den här hatten." PLOPP Kalle Anka: "- Vad vill det säga? Det regnar pengar ur det där molnet" Alexander Lukas: "- Riktiga pengar! Två miljoner...eller däromkring" Kalle Anka: "En till dig och en till mig.

Idag

Har nu tappat räkningen på hur länge jag vart borta. Hur som helst är bloggfrekvensen usel mest p.g.a lathet. Men ni ska veta att äve bussiga konfirmander tar på krafterna. De vill hemskt gärna också bli omnämnda här på bloggen så: Hej hej konfirmanderna! Nu ska vi fiska fiskar.

Solen skiner

Igår hade bloggen stängt p.g.a regn. Idag skiner solen och vi öppnar igen. Konfirmanderna är coola och sjunger tvåstämmigt riktigt bra. Till dagens citat ur "Miraklet i Hälsingland": När chefen för vita husets säkerhetstjänsten läste agent Henry Wadsworth Shortsfellows rapport från Sverige, hajade hon till. Där stod det: "Peppo Esposito, 48 år, född i Italien och numera svensk medborgare, äger en restaurang i Alfta, i regionen Hälsingland, där allsköns laglöst folk, typ kriminella motorcykelgäng, möts och får vård efter sina bataljer. Han samarbetar med flera skaror muslimer med suspekta syften. Han lär ha bestulit en restaurangägare från Stockholm på avsevärda summor och även krossat hans båda armar.

Pengsjö dag 2

Idag har jag vart ute på första joggingturen. Har aldrig kännt mg så utittad. Alla byns kossor slöt upp vid vägkanten och försökte stirra ut mig då jag kom joggandes efter vägen. Jag spärrade ögonen i dem, försökte se ut som en tjur, och sprang förbi. Här är dagens bit ur "Miraklet från Hälsingland" s. 9-10. "....Det verkar inte vara något fel med hojarna. Hur känner ni er själva grabbar? Den som höll sig om ryggen var tydligen ledare för kanaljerna, fräste: "de visade oss finger och kallade oss pappskallar." "Och ni kallade oss apor och skrek att vi skulle åka tillbaka till svartskallehelvetet och rövknulla våra skäggiga mödrar!" hojtade Kerim tillbaka, som nu hade morskat upp sig och gav svar på tal, styrkt av Bosses närvaro. "Dom jävlarna skulle man flå levande!" röt knutten. Bosse såg länge på honom och på de andra. Sedan sa han i försonlig ton: "Vi åker tillbaka till restaurangen och ser till era blessyrer. Jag ska kolla närmare på era cyklar också. "Och jag ska laga en god middg till allesammans!" insköt Peppo. Vadå middag?.....är ni inte förbannade på oss?

Pengsjö

Jag är i pengsjö och jobbar. Kommer att vara här till midsommar och har bara tillgång till internet via mobilen. Detta kommer ju att drabba bloggen en aning. Men tappa inte hoppet. Jag kommer att uppdatera varje dag. Främst kommer fokus att ligga på att jag tar min dagliga joggingtur plus att jag lär gnälla en del på vädret. Kommer även att citera ett stycke ut den briljanta boken "Miraklet i Hälsingland" av Saw Alonso. Så här står det på baksidan på boken. "I denna bok (det är andra boken i en fristående serie) blir alltfler instanser nyfikna på Peppos osvenska förehavanden, däribland Säpo, CIA, USAs presidentpar, olika motorcykelgäng, hemliga agenter och vanlig och ovanlig polis. I gängse actionfilmer och litteratur brukar ett sådant persongalleri landa i slätstrukna stories med identiska biljakter och identiska slut. Så inte i denna högst roande berättelse där istället varje händelse innebär en halsbrytande vändning på historien. Och roligt har man bla bla bl.a....... För den som är intresserad av exklusiv matlagning och de yppersta viner ger boken dessutom en extra guldkant på livet.

By Grace - Ny skiva!

Min kära kör By Grace släpper i dagarna ny skiva. Vi spelade in den på radiohuset i slutet på Mars och äntligen är det dags för release!

Jag fick i uppdrag att knåpa ihop en reklam film och här är en längre och en kortare som har världspremiär på bloggen idag.







Fotbolls-VM

Jo det kan tyckas tråkigt att alla tjatar om fotbolls-vm hela tiden. Men har man nu väntat i fyra år sen senast så är det OK. Ska jobba fram till typ 14.00 sen så vankas det fotboll hos Emma och Samme hela kvällen.

Vi ska äta grilla och dricka massor med gott. Jag verkar dock inte få plats i köket ikväll utan för nöja mig med att inmundiga det goda. Men jag litar på Emma och Samme de är ena rediga kockar, båda två.

Bussresan hem och delar av gårdagen ägnades åt att göra klart några reklamfilmer åt By Grace. Ska bara fixa några grejer på dem innan de kommer ut.

Någon som slår Salenko detta VM? Tveksamt!


Sommar update

Förhoppningsvis så blir det en lysande sommar med massor sol. Baksidan med det är att bloggandet nog kommer gå in i nån sorts "hängmatte period". Därför kommer här ett par stolpar om ni skulle vilja se mig i sommar.

* Nu på söndag sticker jag på läger och jobbar där till midsommar.

* Midsommar - Donsö med By Grace. Gospel runt midsommarstången!

* 3/7 spelar jag och Mackan, M&M, i krokarna runt Nordmaling.

* 9/7 vankas det gospel på lapplandsveckan i Lycksele

* 16-18/7 bär det av till Italien och Varese för att sjunga gospel för och med Italienarna.

* 23-25/7 är det dags för den årliga fiskesemestern med Jon. Ett par dygn i tält på tavelsjön brukar göra susen!

27/7-1/8 Kommer  sångaren Jon- Erik och pianisten Henrik från skolan på besök. Vi ska spela på allsång i Holmsund den 29/7 äta god mat och dricka fina viner.  Det lir en vecka i världsklass då även syster/sångeskan Fanny med pojkvännen/trummisen Daniel ansluter och gör bandet komplett.

8/8 vankas det tårtor och kalas. Jag blir ett år snyggare!

13-14/8 Flyttar jag till bagarmossen!

15-22/8 Mönstrar jag på en segelbåt nere på västkusten då jag Jon-Erik och några andra glada grabbar ger oss ut på de sju haven för att bemästra vågor och skrattande måsar.

Där emellan ska jag, hänga med Therese, laga god mat, springa en mil, bada, se solen gå ner och sen upp, stiga upp kl sex och jobba mellan sju till fyra.

Trevlg Sommar!!



Bostad

Sådärja, nu har jag fått boende i höst. Jag blir bagarmossen bo. Flyttar in i en liten 1a på 20 kvadrat i mitten på augusti. Sjukt vilket flyt man har ibland. Igår direkt efter jag var klar med utstädningen, hade käkat och känt att mitt gamla boende var ett minne blott så ringer denna hyresvärd och erbjuder mig en 1a från augusti.

Himla skönt att slippa tänka på detta i sommar.

Buss

Är nu hemma i Umeå. Överlevde ännu en maratonresa i buss. Ska bättre på bloggandet imorgon då det kommer en redig uppdatering sommarens äventyr.

Till dess. Allt gott!

Hemfärd

Har inte direkt blogget ihjäl mig den senaste veckan. Har haft annat och stå i, tror det kallas livet.
Hur som helst så flyttar jag upp till Umeå nu. Bussen går 21.15. Känns skönt.

Så nu är lägenheten urstädad och strax ska jag möta upp flyttkarlen JonE på folkungagatan för att hämta ett släp. Oj det är visst bråttom.

Vi hörs en annan gång.

Filmen

Och här kommer filmen från lördagens äventyr!


Norge!

Nu har jag vart i Norge. Oslo var smutsigt men ändå hemtrevlig. Lite som vår lägenhet här på henkan.
Försökte slå alltime low här på bloggen men icke. Ni kommer hit ändå. Mycket trevligt!

Helgen har vart helt vansinnigt bra. Avslutades med att jag stötte på Björn Ingridsson nere i gamla stan under dagens tennisfinal. Vi avslutade helgen i Rålis till syrrans killes band.

Anyway. Jamie har vart helgens stora grej. Jag hade verkligen höga förväntningar på kosnerten, men så här efteråt så har jag lite svårt att sätta ord på hur det var. Jag behöver verkligen aldrig gå på konsert ikväll. Enligt mig så var den kvällen fulländad. Jamie står för allt vad musik, enligt mig är, spelglädje, sväng, publikontakt och tid att lyssna. Det var briljant. Har någon en länk till nån recension av konserten så dela gärna med er.

Håller precis på att ladda upp en liten film om kvällen, men den kommer kanske på 30 min. Håll till godo

Nu

Snart drar jag!!
Ikväll har jag haft avslutning med skolan! Imorrn drar jag och syster till norge!

Därför tänkte jag lämna bloggen lite därhän.
Antingen kommer jag blogga råmycket de närmaste dagarna eller ingenting alls.
Därför uppmanar jag alla till att inte besöka bloggen de närmaste dagarna. Tills typ på söndag. Då kommer jag tillbaka och kommer bjuda på en blogguppdatering som heter duga.

Vi har gjort god sallad, kylt vinet, ordnat med sömn (lite för lite), tåg, sov plats, biljetter och allt annat. Så ni kan sova gott. Så nu säger vi over and out och ha en underbar helg.

Jag blivit erbjuden husrus hos en underbar tös under sommaren, svårt att inte gilla läget!

Puss och kram på er mina vänner så hörs vi efter en helg med Jamie Cullum!!!

Lågfart

Det har vart lite låffart på bloggandet det sista dagarna. Beror nog på att jag håller på att ladda inför helgens utflykt.
Men first things first. Ikväll ska det städas i lägenheten, men jag förstår inte hur det ska gå till. Hyresvärdens dotter har vart där och dragit ut alla sina grejer i hallen. Den är verkligen proppfull, och nu spårlöst försvunnit. Hoppas hon snart kommer och hämtar grejorna igen.

Idag lämnade jag in min sista uppgift på skolan. Imorrn har vi sista eximinationen. Sen ska det ätas och drickas gott innan det på lördagsmorgon bär iväg till Olso med min kära syster för att kolla in Jamie Cullum. Här ett klipp för er som vill se vad ni missar.


Städdag.

Idag är det inte heller så mycket lektioner på schemat. Börjar så smått inse att jag nog kan åka hem redan, typ tisdag eller onsdag nästa vecka.

Därför gjorde jag slag i sak och tvättade och packade ihop hela mitt rum idag. Nu känns det som att jag bor i en sjukhussal typ. Vita vägger och endast en säng i rummet.

En lektion idag, 16.30 - 18.30. Solen skiner!

Allt gott

RSS 2.0